• Χοροκινητική Ψυχοθεραπεία

  Dance Movement Therapy

  Η χοροκινητική ψυχοθεραπεία/ χοροθεραπεία είναι η χρήση της κίνησης και του χορού έχοντας ως σκοπό την προώθηση της συναισθηματικής, νοητικής, πνευματικής και κοινωνικής ολοκλήρωσης του ατόμου. Βασίζεται στη σχεσιακή ψυχοθεραπεία, στην οποία ο θεραπευόμενος και ο θεραπευτής εμπλέκονται σε μια ενσυναίσθητη δημιουργική διαδικασία που χρησιμοποιεί την κίνηση του σώματος, τη φωνή και το χορό για την περαιτέρω επίγνωση της ψυχοσυναισθηματικής και σωματικής κατάστασης του ατόμου.

  Με φωνητικούς ήχους και την κίνηση του σώματος, δημιουργούμε ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο ο θεραπευόμενος μπορεί να εξερευνήσει και να συνδεθεί με βαθύτερα συναισθήματα και σκέψεις. Η εμπειρία του χορού είναι απολύτως περιττή και καθιστά αυτή τη μορφή θεραπείας δυνατή και για άτομα με σωματική αναπηρία.

   

  Σε ποιους απευθύνεται: Σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες, οικογένειες και ζευγάρια.

  Διάρκεια: 75 λεπτά μια φορά την εβδομάδα

  Τιμές συνεδριών πατήστε εδώ

  Γλώσσα: Ελληνικά/Αγγλικά

  (for Eng press here)

   

  Ατομική Θεραπεία                                  Ομαδική Θεραπεία

 • Ατομική Θεραπεία

  Στις ατομικές συνεδρίες της χοροθεραπείας θα ασχοληθούμε με τις δυσκολίες/προκλήσεις και προβληματισμούς που μας επηρεάζουν αρνητικά στην καθημερινότητα μας καθώς και με ένα ευρύ φάσμα ψυχοπαθολογικών διαταραχών. Ευεργετική τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία, η χοροθεραπεία είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του στρες, την πρόληψη ασθενειών και τη διαχείριση της διάθεσης. Παράλληλα, προάγει την αυτογνωσία, την αυτοεκτίμηση και δημιουργεί έναν ασφαλή χώρο για την έκφραση των συναισθημάτων.

   

  Μάθετε περισσότερα στο ενημερωτικό φυλλάδιο εδώ

   

  Σε ποιους απευθύνεται: Σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες, οικογένειες και ζευγάρια.

  Διάρκεια: 75 λεπτά την εβδομάδα

  Γλώσσα: Ελληνικά/Αγγλικά

   

  Προγραμματίστε εισαγωγική συνεδρία εδώ ή καλέστε τη Γραμματεία του Music Hub στο 210 9238990

   

  Για πληροφορίες σχετικά με τις συνεδρίες επικοινωνήστε με τη χοροθεραπεύτρια

  Γεωργιάνα Φιλιππάκη στο 6934 283929 ή στο soundingmovers@gmail.com

 • Ομαδική Θεραπεία

   

  Στο Group therapy της χοροκινητικής ψυχοθεραπείας θα ασχοληθούμε με την αναγνώριση, αποδοχή, αντιμετώπιση, διαχείριση των χαρακτηριστικών του άγχους και της επίδρασής τους στην καθημέρινοτητάς μας.

  Στην ομάδα θα εργαστούμε για να λύσουμε τρέχοντα προβλήματα και να βελτιώσουμε τη θετική σκέψη και συμπεριφορά, μέσα σε ένα ασφαλές θεραπευτικό πλαίσιο. Οι συνεδρίες έχουν ως στόχο την ανάκτηση ενέργειας, την αποκατάσταση της σύνδεσης σώματος-νου και την εύρεση νέων τρόπων έκφρασης.

   

  Μάθετε περισσότερα στο ενημερωτικό φυλλάδιο εδώ

   

   

  Που απευθύνεται: Από 18 και άνω

  Διάρκεια: 75 λεπτά, μια φορά την εβδομάδα

  Γλώσσα: Eλληνικά/Αγγλικά

  Μέγιστος αριθμός ατόμων ανά γκρουπ: 6

  Ημέρα και ώρα: θα ανακοινωθεί σύντομα για τη νέα χρονιά!

 • Γνώρισε την χοροθεραπεύτρια

  broken image

  Γεωργιάνα Φιλιππάκη

  Χοροκινητική Ψυχοθεραπεύτρια

  H Γεωργιάνα Φιλιππάκη είναι χοροκινητική ψυχοθεραπεύτρια και μουσικός. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Codarts (Master in Dance Movement Therapy) στην Ολλανδία στο Rotterdam. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση για εννέα μήνες στην ψυχιατρική κλινική του Ρίου στην Πάτρα, όπου και ολοκλήρωσε την ερευνά της με θέμα: ''Πως μπορεί ο συνδυασμός φωνητικών ήχων με την κίνηση να βοηθήσει άτομα με Μετατραυματικό Στρες (PTSD)''.

 • Ζητήστε εισαγωγική συνεδρία

  Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα επικοινωνίας

  Ονοματεπώνυμο *
  Email *
  Αριθμός τηλεφώνου *
  Μήνυμα *
  Αναφέρετε αν θέλετε ομαδική ή ατομική συνεδρία