• Η Ιστορία μας ως ωδείο

    Ξεκινήσαμε τη λειτουργία μας ως Music Hub υπό νέα διεύθυνση το 2017, παραλαμβάνοντας την ιστορική πορεία του καταξιωμένου ωδείου Λίντας Λεούση, αναγνωρισμένου από το Κράτος ΦΕΚ. 708/Β’/10/12/1987.

    Σαν ωδείο ιδρύθηκε το 1987 από τη φημισμένη σολίστ Λίντα Λεούση όπου ξεκίνησε τη λειτουργία του ως "Ωδείο Λίντας Λεούση" στην περιοχή της Ακρόπολης, στην οδό Καλλισπέρη 27. Στα 30 χρόνια λειτουργίας του, στο Ωδείο Λίντας Λεούση δίδαξαν και συνεργάστηκαν μουσικές προσωπικότητες όπως οι Ελευθέριος Χαλκιαδάκης, Μαρία Χαιρογιώργου, Άρης Γαρουφαλής, Ελευθέριος Παπασταύρου, Πάρυ Δερέμπεη, Μαίρη Καλατζοπούλου, Φώφη Σαραντοπούλου, Alex Thurneyesen, Βασίλης Δέλλιος, Λάζαρος Αρχοντίδης, Αχιλλέας Κολάσης και άλλοι. Στη διάρκεια λειτουργίας του ωδείου αποφοίτησαν σπουδαστές με πτυχία και διπλώματα, από τους οποίους πολλοί συνέχισαν τις σπουδές τους στο εξωτερικό.

    Από το Μάρτιο του 2022 συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε στη μουσική εκπαίδευση και στον πολιτισμό σε νέες ολοκαίνουριες εγκαταστάσεις, στην Ερμού 129!

  • Η ιδρύση

    Το ωδείο ιδρύθηκε από τη φημισμένη πιανίστα Λίντα Λεούση.

    Η Λίντα Λεούση σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο με τον Γερμανό καθηγητή Alex Thurneyesen, μαθητή του διάσημου Ιταλού πιανίστα Ferrucio Busoni. Συνέχισε τις σπουδές της, αρχικά στη Μουσική Ακαδημία του Μοτσαρτέουμ, στο Saltzburg, με τον Heinz Scholz και στη Βιέννη με τον J. Dichler. Η διεθνής σταδιοδρομία της ξεκίνησε από το Αμβούργο και ακολούθησαν εμφανίσεις της ως σολίστ σε διεθνή Φεστιβάλ και σε συνεργασία με ορχήστρες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Το 1985, έκανε το αμερικάνικο ντεμπούτο της στο Μουσείο Τέχνης της Φιλαδέλφειας και ακολούθησαν η Νέα Υόρκη, Σικάγο, Βοστώνη, Μαϊάμι Φλόριντας, Μόντρεαλ Καναδά, όπως και πολλές πόλεις της Νοτίου Αμερικής, Ρίο Ντε Τζανέϊρο, Μπραζίλια κ.α. Το 1990, η κα Λεούση εγκαινίασε σειρά διαλέξεων-ρεσιτάλ με θέμα “5.000 Χρόνια Ελληνικής Μουσικής”, αναφερόμενη στην εξέλιξη της ελληνικής μουσικής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Το Μάϊο του 2002 προσεκλήθη από το ιστορικό πανεπιστήμιο Columbia στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, να παρουσιάσει τη διάλεξη-ρεσιτάλ με τίτλο “Η προσφορά των Επτανήσιων Συνθετών στην ελληνική μουσική.

    Το 2017 η ίδια παρέδωσε τη σκυτάλη για τη συνέχιση του ωδείου στον νέο διευθυντή Χρυσόστομο Φιλιππάκη, ο οποίος μαθήτευσε δίπλα της επί σειρά ετών.