• Ατζέντα

  Σύντομα κοντά σας με νέες συναυλίες για τη νέα χρονιά!

 • Προηγούμενες Συναυλίες

  broken image

  Open Hub Μαΐου

  Κυριακή 03 Μαΐου, 12:00

  🚀Συνεχίζουμε και παίζουμε μουσική! Άλλο ένα Open Hub, του Μαΐου, είναι εδώ. Και αυτή τη φορά θα συνδεθούμε online μέσω της πλατφόρμας Zoom και θα παίξουμε μένοντας σπίτι.
  Όπως κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα μαζευόμαστε όλοι, μαθητές, καθηγητές, γονείς, παίζουμε και ακούμε μουσική, πίνουμε καφέ και τα λέμε μεταξύ μας.
  👉 Παράλληλα η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό αλλά και σε άλλους μουσικούς που θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα.
  👉 Για τον οποιοδήποτε μουσικό ή αυτόν που σπουδάζει μουσική ή παίζει απλά μουσική, για συμμετοχή, επικοινωνήστε μαζί μας στα social μας ή δηλώστε συμμετοχή εδώ: https://bit.ly/34VKNqH

  broken image

  Cyber Open Hub

  05 Απριλίου 2020

  🏡 Το Open Hub Απριλίου έρχεται στο σπίτι σας!
  Όπως κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα μαζευόμαστε όλοι, μαθητές, καθηγητές, γονείς, παίζουμε και ακούμε μουσική, πίνουμε καφέ και τα λέμε μεταξύ μας! Για πρώτη φορά ο καθένας μας φιλοξενεί στο σπίτι του για να μοιραστούμε τη μουσική και να γίνουμε μια παρέα, ενώ παραμένουμε ασφαλείς για εμάς και τους γύρω μας!
  👉 H εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό αλλά και σε άλλους μουσικούς που θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα.
  👉 Αν είσαι ακροατής, μουσικός, σπουδάζεις μουσική ή απλώς σου αρέσει να παίζεις μουσική και θέλεις να συμμετέχεις, κλείσε τη θέση σου εδώ ή επικοινώνησε μαζί μας στο musichubathens@gmail.com για να μάθεις πώς θα συνδεθούμε online.

  broken image

  Open Hub Μαρτίου

  8 Μαρτίου, 2020

  🥁 Το Open Hub Μαρτίου είναι κοντά μας!
  Όπως κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα* μαζευόμαστε όλοι, μαθητές, καθηγητές, γονείς, παίζουμε και ακούμε μουσική, πίνουμε καφέ και τα λέμε μεταξύ μας!
  👉 Παράλληλα η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό αλλά και σε άλλους μουσικούς που θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα.
  👉 Για τον οποιοδήποτε μουσικό ή αυτόν που σπουδάζει μουσική ή παίζει απλά μουσική, για συμμετοχή, επικοινωνήστε μαζί μας στα social μας ή δηλώστε συμμετοχή εδώ.

  broken image

  Open Hub Φεβρουαρίου

  2 Φεβρουαρίου 2020

  Όπως κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα μαζευόμαστε όλοι, μαθητές, καθηγητές, γονείς, παίζουμε και ακούμε μουσική, πίνουμε καφέ και τα λέμε μεταξύ μας!
  👉 Παράλληλα η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό αλλά και σε άλλους μουσικούς που θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα.
  👉 Για τον οποιοδήποτε μουσικό ή αυτόν που σπουδάζει μουσική ή παίζει απλά μουσική, για συμμετοχή, επικοινωνήστε μαζί μας στα social μας ή δηλώστε συμμετοχή εδώ.

  broken image

  Lady Fingers Quartet

  Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

  🍁 Το Music Hub παρουσιάζει το κουαρτέτο Lady Fingers!
  👉 Το κουαρτέτο δημιουργήθηκε το 2018 από τις Ρένια Χρυσουλάκη (πιάνο), Έλσα Παπέλη (βιολοντσέλο), Σοφία Σερέφογλου (φλάουτο), και Ρεγγίνα Σοφού (βιολί).
  Κοινός τους σκοπός είναι να μοιράζονται την αγάπη τους για αυτό που ονομάζεται “κλασική μουσική” στο ευρύ φάσμα της.

   

  Πρόγραμμα:

  -Georg Philipp Telemann - Paris Quartet No. 6 in E minor TWV 43
  -Andrea Ferrante, Un gesto appena
  -Gustav Mahler, Klavierquartett in A-moll
  -Auguste de Beriot, Suite for 2 violins, No. 12 allegretto
  -Franz Schubert, Trio Op.100, Andante con moto
  -Johann Nepomuk Hummel - Trio για φλάουτο, τσέλο και πιάνο, Οp. 78

   

  broken image

  Supersonic Elephant Club live in Music Hub

  14 Ιανουαρίου 2020

  Οι Supersonic Elephant Club είναι ένα ντουέτο πειραματικής μουσικής που απαρτίζεται από τους: Αλέξη Μαστιχιάδη (τσέμπαλο, live electronics) και Νίκο Αντωνόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα, live electronics).
  Ένα τσέμπαλο και μια κιθάρα εξερευνούν το πεδίο της Drone μουσικής αναδεικνύοντας τις ποιότητες που αναδύονται από τις συνεχείς ηχητικές επιφάνειες.

  broken image

  Christmas Party 2019

  20 Δεκεμβρίου 2019

  🎄Σας προσκαλούμε στο χριστουγεννιάτικο πάρτυ του Music Hub για να γιορτάσουμε μαζί με εκλεκτούς καλλιτέχνες σε ένα εορταστικό και pop πρόγραμμα! Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε με Glühwein και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές!

  🎙 Mary-Ellen Nesi & Philipp Weiss - τραγούδι
  🎹 στο πιάνο συνοδεύει ο Manos Kitsikopoulos

  broken image

  Ένα ρομαντικό ταξίδι, από τον Schubert στον Schumann.

  14 Δεκεμβρίου 2020

  Το 'Duosmos' Duo δημιουργήθηκε από τον πυρήνα του Μusic Hub με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη για τη μουσική. Ο Philipp Weiss (τραγούδι) και ο Χρυσόστομος Φιλιππάκης (πιάνο) θα ερμηνεύσουν lieder (έργα για πιάνο και φωνή) από το Winterreise (Χειμωνιάτικο ταξιδι) του Schubert και τον κύκλο 16 τραγουδιών του Dichterliebe (Η αγάπη ενός ποιητή) του Schumann. ❄️

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  F. Schubert - Winterreise op. 89
  1. Gute Nacht, 2. Die Wetterfahne, 3. Gefrorne Tränen, 4. Der Lindenbaum

  R. Schumann - Dichterliebe op.48
  1. In wunderschönen Monat Mai, 2. Aus meinen Tränen spriessen, 3. Die Rose, die Lilie, die Taube, 4. Wenn ich in deine Augen seh, 5. Ich will meine Seele tauchen, 6. Im Rhein, im heiligen Strome, 7. Ich grolle nicht, 8. Und wüssten's die Blumen, die kleinen, 9. Das ist ein Flöten und Geigen, 10. Hör ich das Liedchen klingen, 11. Ein Jüngling liebt ein Mädchen, 12. Am leuchtende Sommermorgen
  13. Ich hab' im Traum geweinet, 14. Allnächtlich im Traume, 15. Aus alten Märchen, 16. Die alten, bösen Lieder

  broken image

  Dan Costa | Suite Três Rios & Skyness

  Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

  Το Μusic Hub καλωσορίζει τον Dan Costa, έναν πιανίστα και συνθέτη που ξεχωρίζει γιατί η μουσική του αντικατοπτρίζει την κοσμοπολίτικη ζωή και το ποικίλο πολιτισμικό υπόβαθρό του καθώς και την βαθιά του εκτίμηση του για τον φυσικό κόσμο. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη για το Rolling Stone Magazine, συγκρίνει τη μουσική δημιουργία με τη ζωγραφική, αντιλαμβανόμενoς τα χρώματα ως τόνους που καθοδηγούν την ύπαρξη. Θεωρεί τη μουσική ως πρόσκληση για εξωτερική αρμονία και εσωτερική ειρήνη.
  Tην Tρίτη 12/11 θα τον απολαύσουμε σε δικά του κομμάτια από τους δίσκούς του "Suite Três Rios" και "Skyness" .

  broken image

  Storytellers - Haris Lamprakis & Stathis Anninos Duet Concert

  21 Ιουνίου, 2019

  Storytellers...
  Η κοινή τους αγάπη για τον αυτοσχεδιασμό αλλά και για τη συνύπαρξη διαφορετικών μουσικών κόσμων και ακουσμάτων, αποτελούν την αφορμή για το ντουέτο του Χάρη Λαμπράκη στο Νέϋ και του Στάθη Άννινου στο πιάνο.
  Δύο δεξιοτέχνες μουσικοί που μοιράζονται, «συνομιλούν» αλλά και αφηγούνται, μέσω των ήχων, τις δικές τους ιστορίες, αφήνοντας στον ακροατή να βρεί το δικό του προσωπικό νόημα.

  broken image

  When East meats West

  Σάββατο 11 Μαΐου 2019

  Tο Music Hub παρουσιάζει το πιανιστικό ντούο “Piano for two” σε ένα δεξιοτεχνικό πιανιστικό project για πιάνο για 4 χέρια και πιάνο σόλο, με έργα από τον 19ο έως τον 21ο αιώνα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα συνθετικών στυλ.
  Ξεκινώντας με μερικά από τα πιο δημοφιλή έργα του J.Brahms και E.Grieg βασισμένα στην τσιγγάνική Ουγγρική μουσική και Νορβηγική παραδοσιακή μουσική αντίστοιχα, συνεχίζοντας με δύο έργα εμπνευσμένα από τους ήχους και την αισθητική της Άπω Ανατολής συγκεκριμένα της Ιαπωνίας (Τ.Yoshimatsu) και της Κίνας (μέσα από τα μάτια του μινιμαλιστή συνθέτη J.Adams), το πρόγραμμα θα κλείσει με το άκρως δεξιοτεχνικό έργο Let’s play a duet του Ιαπωνέζου συνθέτη T.Moriyama (1975).

  Πρόγραμμα
  E.Grieg : Wedding day at Troldhaugen - 4 Norwegian Dances, J.Brahms: Hungarian dances (1st book)
  T. Yoshimatsu: Pleiades Dances VIII (solo B.Pincetic), Regulus circuit (solo B.Pincetic), J.Adams : China gates (solo C.Sakellaridis), T.Moriyama : Lets play a duet (2014)

  broken image

  Παρουσίαση δίσκου "Sonatas"

  11 Απριλίου 2019

  Το Music Hub φιλοξενεί δύο νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες το Γιώργο Καραγιάννη (πιάνο) και την Elisa Van Beek (βιολί) που ζουν και δραστηριοποιούνται στη Γερμανία.

  Ο Giorgos Karagiannis και η Elisa van Beek θα μας παρουσιάσουν το νέο τους δίσκο που μόλις κυκλοφόρησε με έργα Mozart, Brahms και Bartok.

  Oι δύο μουσικοί επέλεξαν τρεις σονάτες από διαφορετικές εποχές που η ερμηνεία τους απαιτεί ξεχωριστή διαχείρηση του μουσικού υλικού. O Mότσαρτ γράφει μια σειρά από σονάτες στην περιοδεία του μεταξύ Μανχάιμ και Παρισιού. Οι βιογράφοι του Wyzewa και Saint-Foix αναφέρουν ότι οι σονάτες αυτές προσδίδουν ανεξάρτητο ρόλο στο κάθε όργανο γι αυτό και ο ρόλος του πιάνου είναι ισάξιος με το βιολί. Η σονάτα του Μπραμς εμπνευσμένη από μοτίβα τραγουδιών του ίδιου όπως το Regenlied ονομάζεται και Σονάτα της Βροχής. Και τέλος η αγάπη του Bartok για το φολκλορισμό της πατρίδας του μέσα από τη δικιά του οπτική αποτυπώνεται στη σονάτα με έναν ακραίο χρωματισμό.

   

  Πρόγραμμα:

   

  Wolfgang Amadeus Mozart

  Σονάτα για Πιάνο και Βιολί σε Σολ μείζονα KV 301 (293a)

  Béla Bartók

  Σονάτα για Βιολί και Πιάνο Nr. 2, Sz 76

  Johannes Brahms

  Σονάτα για Πιάνο και Βιολί Nr. 1 σε Σολ μείζονα, op. 78

  broken image

  Carnival Party με τους Bate Coxa trio feat Stadi

  Σάββατο 9 Μαρτίου 2019, Doors Open: 19.00

  Το Music Hub σας προσκαλεί σε ένα πάρτυ μασκέ! Μαζί μας οι Bate Coxa trio feat Stadi για να διασκεδάσουμε σε βραζιλιάνικους ρυθμούς! Φορέστε την καλή σας διάθεση, το λαμπερό σας χαμόγελο και το αποκριάτικο σας κοστούμι και ελάτε να χορέψουμε με κέφι και πολλές εκπλήξεις!

  Οι Bate-coxa είναι ένα νεοσύστατο συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2017. Τρεις μουσικοί ο κιθαρίστας Παναγιώτης Τζίνας, ο φλαουτίστας και μπασίστας Alfred Ruci και ο κρουστός Νίκος Νταρίλας, που δραστηριοποιούνται στο μουσικό περιβάλλον της Αθήνας και της Ελλάδας, συναντήθηκαν για να εκφράσουν την αγάπη τους για τη μουσική και ειδικότερα για την βραζιλιάνικη και τη μουσική της Λατινικής Αμερικής ευρύτερα. Μαζί τους η Stadi Σταυριανέα, τραγουδάει τις μαγευτικές μελωδίες της Βραζιλίας, αφηγείται και παρουσιάζει τους πρωταγωνιστές μιας αστείρευτης και παγκοσμίως σημαντικής μουσικής παράδοσης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνθέσεις από μεγάλους εκπροσώπους της βραζιλιάνικης και της λάτιν μουσικής. Θα ακουστούν έργα των B.Powell A.C.Jobim, E.Gismonti, M.Pereira, A.Lauro και άλλων. Τα κομμάτια παρουσιάζονται διαφοροποιημένα με αυτοσχεδιασμούς και γενικώς με μια αυθεντική προσέγγιση που ταιριάζει στη σύνθεση του συγκροτήματος.

  broken image

  Tabakis - Gasparatos Guitar Duo, Classical, Jazz & Impro

  Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

  Το κιθαριστικό ντουέτο του Γιώργου Ταμπάκη και Δημήτρη Γασπαράτου παρουσιάζει το project "Classical, Jazz & Impro" στο Music Hub. Μια περιγραφή της Ευρωπαϊκής κυρίως μουσικής μέσω συνθέσεων δύο και πλέον αιώνων με το μοναδικό ηχόχρωμα που παράγουν δύο κλασσικές κιθάρες. Μέσα από τον Bach, τον Satie και τον Chick Corea, ως τον Gismonti, τους Abercrombie & Towner, γνωστά Jazz standards και άλλους δημιουργούς, το Tabakis / Gasparatos Guitar Duo εκθέτει τη δική του εικόνα για την δημιουργική μουσική, δίνοντας έμφαση στην κοινή πορεία αισθητικών τάσεων και κατευθύνσεων που απέχουν μεταξύ τους χρονικά.

  broken image

  Baroque Emotions

  Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, Ώρα Έναρξης: 20:30

  Η διεθνούς φήμης μέτζο-σοπράνο Μαίρη-Ελεν Νέζη συμπράττει με τους εξαιρετικούς μουσικούς Αλέξη Μαστιχιάδη στο τσέμπαλο και Αλέξη Καραϊσκάκη στο μπαρόκ τσέλο σε ένα πρόγραμμα γεμάτο αγαπημένες μελωδίες από Όπερες και Καντάτες, αλλά και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια των Χαίντελ, Πόρπορα, Καρίσσιμι, Μπαχ, Τέλεμαν.

  broken image

  Music Hub Christmas Party!

  Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, Ώρα Έναρξης: 20:30

  Ho Ho Ho...🎄🎊🎅🏻
  Το Χριστουγεννιάτικο Party μας με τη house band Philipp Weiss-τραγούδι, Γιώργο Μπερερή-πιάνο & Λάμπρο Παπανικολάου-μπάσο σε χριστουγεννιάτικα και άλλα αγαπημένα tunes!
  Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε με Glühwein και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές! Να είστε όλοι εκεί!

   

  Είσοδος ελεύθερη

  broken image

  Violin Piano Duo Concert

  Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

  Μια συναυλία για βιολί και πιάνο με δύο νέους καλλιτέχνες. Ο Κωνσταντίνος Λεοντάρης (βιολί) και η Λαμπρινή Πρεβεζιάνου (πιάνο) θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα από τον ύστερο κλασικισμό στο ρομαντισμό. Mια σονάτα από τον Βeethoven αφιερωμένη στον τσάρο Αλέξανδρο Ι της Ρωσίας, μια σονάτα από τον Brahms αφιερωμένη στον γνωστό πιανίστα Hans von Bülow και μια σονάτα από τον Schumann που τον δίχασε ως έργο όταν την έγραψε.

  Πρόγραμμα:
  L.v. Beethoven: Sonata for violin & Piano No. 8 Op. 30 in G major
  R. Schumann: Sonata for Violin & Piano No. 1 in A minor
  J. Brahms: Sonata for Violin & Piano No. 3 in D minor

  broken image

  Piano Trio

  Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

  Με μεγάλη χαρά το Music Hub παρουσιάζει τρεις εξαιρετικούς καλλιτέχνες από τη Γερμανία, στην πρώτη επίσημη συναυλία της χρονιάς! Οι Giorgos Karagiannis, Elisa van Beek και Clara Berger θα παρουσιάσουν έργα μουσικής δωματίου για πιάνο, βιολί και τσέλο.

  Πρόγραμμα:
  J.Haydn, Piano trio Hob. XV:19
  H.W. Henze, Kammersonate
  S.Rachmaninoff, Trio Elegiaque No.1
  L.v.Beethoven, Piano Trio op.70 No.1, ''Ghost''

  broken image

  Poetry of Jazz Philipp Weiss & Walter Lang

  22 Ιουλίου, 2018

  Δύο διεθνώς καταξιωμένοι καλλιτέχνες της τζαζ μουσικής σκηνής έρχονται να μας ταξιδέψουν μέσα από jazz standards που έχουμε αγαπήσει και δικές τους συνθέσεις. Ο Philipp Weiss (φωνή) και ο Walter Lang (πιάνο) είναι ένα ντούο που έχει ωριμάσει στη μουσική της τζαζ και υπόσχεται να μας αναδείξει την ομορφιά και την ποίηση που κρύβεται σε αυτή.

  Με συναυλίες σε Ευρώπη και Αμερική, δισκογραφία και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της τζαζ για μια μοναδική συναυλία στην Αθήνα θα ακούσουμε το PWL Duo σε κομμάτια όπως The Way You Look Tonight, Smile, Waltz For Debby, Fly Me To The Moon, Someone To Watch Over Me.. και πολλά άλλα.

  broken image

  MUSIC HUB, Summer Concert

  30 Ιουνίου, 2018

  Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην καλοκαιρινή συναυλία των σπουδαστών και των καθηγητών του Music Hub. Θα ακολουθήσει πάρτυ έκπληξη!

  broken image

  PIANO FLUTE concert - Sarantopoulos Verdinoglou Duo

  7 Ιουνίου, 2018

  Το Music Hub παρουσιάζει μια συναυλία για φλάουτο και πιάνο με τους Λεωνίδα Σαραντόπουλο και Δημήτρη Βερδίνογλου.
  Σε αυτή τους την εμφάνιση οι δύο μουσικοί θα παρουσιάσουν καινούργιες πρωτότυπες συνθέσεις για πιάνο και φλάουτο καθώς και μουσική των Béla Bartók και Chick Corea.
  Το 2017 ηχογράφησαν το πρώτο τους δίσκο με τίτλο 'InContact' ο οποίος βρίσκεται υπό έκδοση από την Violin Productions.

  broken image

  MENILMONTANT(1926) Harpsichord Music

  19 Μαΐου, 2018

  Το Music Hub παρουσιάζει αυτό το Σάββατο 19 Μαΐου την σπάνια προβολή της ταινίας μικρού μήκους, βουβού κινηματογράφου "Ménilmontant"(1926) με ζωντανή συνοδεία μπαρόκ μουσικής για τσέμπαλο, παιγμένη από τον Αλέξη Μαστιχιάδη.

  broken image

  GUITAR Concert - Giorgos Tabakis

  12 Μαΐου, 2018

  Ο Γιώργος Ταμπάκης αυτό το Σάββατο έρχεται στο Music Hub να μας αφηγηθεί ιστορίες από άλλη μουσική διάσταση με μια 7χορδη κιθάρα!

  broken image

  JAZZ Concert - Bereris Trio

  28 Απριλίου, 2018

  Μουσικοί περίπατοι κάτω από την Ακρόπολη!
  To Music Hub παρουσιάζει μια μοναδική συναυλία με το Bereris Trio με special guest τον καταξιωμένο φλαουτίστα της τζαζ σκηνής, Λεωνίδα Σαραντόπουλο .
  Γιώργος Μπερερής - πιάνο, Λάμπρος Παπανικολάου - κοντραμπάσο, Γιάννης Παπαδούλης - ντραμς και Λεωνίδας Σαραντόπουλος - φλάουτο.

  broken image

  Paths

  14 Απριλίου, 2018

  Το συγκρότημα «PATHS» αποτελείται από τρεις μουσικούς με ξεχωριστή διαδρομή ο καθένας στα μονοπάτια της μουσικής, που όμως συναντιούνται με ένα μοναδικό σκοπό. Να ανιχνεύσουν την κοινή συνισταμένη ανάμεσα στην κλασική, το ρεμπέτικο την παραδοσιακή και την jazz μουσική.
  Με αφετηρία μελωδίες οικείες και με όχημα τον minimal αυτοσχεδιασμό αναζητούν την ανάδειξη μιας Ελληνικής Μουσικής ταυτότητας ως ανάγκη αυτοπροσδιορισμού αλλά και ως μέσο ανίχνευσης εκλεκτικών συγγενειών μέσα σε ένα διεθνοποιημένο και παγκοσμιοποιημένο μουσικό σύμπαν. Oι Paths μαζί μας σε μια μουσική διαδρομή μέσα από ιδιαίτερα μονοπάτια! Μάριος Κωστάκης- πιάνο, Σταύρος Παργινός - βιολοντσέλο, Aλέξης Νόνης - κρουστά

  broken image

  Contrabass Recital - Ntinos Manos

  17 Μαρτίου, 2018

  Ο ταλαντούχος και αγαπημένος κοντραμπασίστας της τζαζ αθηναϊκής σκηνής Ντίνος Μάνος, σε μια διαφορετική συναυλία από ότι τον έχουμε συνηθίσει! Θα τον απολαύσουμε σε ένα ρεσιτάλ κλασικού κοντραμπάσου σε έργα των F.Rabbath, S. Koussevitzky & G.Bottesini.

  Στο πιάνο συνοδεύει η Δήμητρα Κοκκινοπούλου.

  broken image

  Σκέψεις γύρω από την καλλιτεχνική δημιουργία

  3 Μαρτίου, 2018

  Στον Φαίδωνα ο Πλάτων δηλώνει ότι η φιλοσοφία είναι η μεγίστη μουσική. Στον Φαίδρο ο μουσικός συγκρίνεται με τον φιλόσοφο. Με άλλα λόγια, η τέχνη των ήχων συγγενεύει προς την τέχνη της διαλεκτικής. Και είναι γεγονός ότι η λυτρωτική δύναμη της μουσικής συγκρίνεται προς τη δύναμη του φιλοσοφικού στοχασμού ενώ και οι δύο καταλήγουν σε ένα είδος κάθαρσης.

  Ο βιρτουόζος του πιάνου και καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Λάμπης Βασιλειάδης και ο βραβευθείς από την Ακαδημία Αθηνών συγγραφέας Ζέφυρος Καυκαλίδης, θα προσπαθήσουν να προσφέρουν στους ακροατές τους ένα ελάχιστο δείγμα αυτής της σχέσης.

  broken image

  Φεβρουάριος στο Music Hub

  11 Νοεμβρίου, 2017

  17/02. Το Music Hub παρουσιάζει το Δρ. Φιλοσοφίας Παναγιώτη Ζεύλα στην ομιλία "Η καθιέρωση της αλήθειας στη μουσική". Θα ακολουθήσει συζήτηση.

   

  24/02. Το Music Hub παρουσιάζει το Vals Piano Trio

  Θανάσης Βαλσαμής, πιάνο
  Γιώργος Βεντούρης, κοντραμπάσο
  Βαγγέλης Κοτζάμπασης, ντραμς

  Special guest: Γιάννης Ζαρίας, βιολί

  broken image

  Ιανουάριος στο Music Hub

  13 & 27 Ιανουαρίου, 2018

  13/01. To Music Hub παρουσιάζει το Piano For Two. Ακραία πιανιστικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στο Music Hub στις 13/1. Μπεάτα Πίνσετιτς-Χρήστος Σακελλαρίδης σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ ερμηνείας και δεξιοτεχνίας. Οι νότες θα πέφτουν σαν βροχή και τα πλήκτρα θα παίρνουν φωτιά! Οι ειδικοί προειδοποιούν να παραμείνετε ενθουσιώδεις και να αφήσετε το μουσικό κύμα να σας παρασύρει!

  27/01. Το Music Hub παρουσιάζει τους Belo Horizonte! Tο νέο πρότζεκτ του κιθαρίστα Πάνου Ηλιού, γνωστού μουσικού της Αθηναϊκής τζαζ μουσικής σκηνής με πολλές συνεργασίες με άλλους καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς, καθώς και με μία 6ετή πορεία στα jazz clubs της Ολλανδίας όπου και διέμενε στο πρόσφατο παρελθόν, ακούει στο όνομα “Belo Horizonte”. Ενα μουσικό κουαρτέτο με βασικό άξονα τη μουσική της Βραζιλίας, που φλερτάρει επίσης με κάποιες επιλογές από την ευρύτερη Αμερικάνικη Jazz-Pop σκηνή, καταλήγοντας στην ελληνική σκηνή της ίδιας ρετρό εποχής και διάθεσης, διασκευάζοντας την σε Bossa nova.

  broken image

  Music Hub Christmas Concert

  17 Δεκεμβρίου, 2017

  Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην χριστουγιεννιάτικη συναυλία των σπουδαστών και των καθηγητών του Music Hub.

  Ώρα έναρξης: 19.30.

  broken image

  Bassing Up Trio

  3 Δεκεμβρίου, 2017

  Το Music Hub παρουσιάζει ένα σχήμα που δημιουργήθηκε στην τζαζ σκηνή της Κέρκυρας το φθινόπωρο του 2013. Ποπ και ροκ τραγουδια ερμηνευμένα και διασκευασμένα με τζαζ προσέγγιση. Έτσι ξεκίνησε μια ευρεία μίξη ήχων και ερεθισμάτων που πρόσθεσε το κάθε μέλος στο σχήμα με το αποτελέσμα να είναι καθηλωτικό! Πλέον έχοντας αποκτήσει χαρακτηριστικό ήχο δεν διστάζουν να πειραματίζονται με κλασικά pop - rock αλλά και jazz standards! Beatles, Rolling Stones, Depeche Mode, Radiohead,Sting κι άλλα πολλά σε ρυθμούς swing, shuffle , bossa nova.

  Αποστόλης Παρασκευαϊδης- Φωνή,Κοντραμπάσο
  Γιώργος Μπερερής - Πιάνο
  Άγγελος Σερσέμης- Ντραμς

  broken image

  Music Hub OPENING

  11 Νοεμβρίου, 2017

  To Music Hub ξεκινάει! Σας προσκαλούμε στο opening jazz concert παρεά με τους Terry Vakirtzoglou, Ntinos Manos, Yiannis Papadopoulos, Dimitris Klonis

  Ώρα έναρξης: 20.30.