Return to site

Στάθης Άννινος

Πιάνο

· μαθήματα πιάνου,Σπουδές Modern Hub,Η Ομάδα μας

Ο Στάθης  Άννινος γεννήθηκε στην Αθήνα και  είναι πιανίστας, δάσκαλος μουσικής και συνθέτης. Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου και είναι κάτοχος διπλώματος κλασικού πιάνου στην τάξη της Χριστίνα Βουτσίνου και πτυχίου Φούγκας στην τάξη του Αθανάσιου Νάστου. Μετά την αποφοίτησή του, συνέχισε τις σπουδές του στο πιάνο δίπλα, στον Τάκη Φαραζή. Συμμετείχε σε σεμινάρια των Daniel Carter, Shai Maestro, Γιώργου Χατζηνίκου κ.α.

Έχει εμφανιστεί  σε φεστιβάλ και χώρους ανά την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό όπως: Alte opera Frankfurt, W-Hall Brussels,  Jeunesses musicales Fest (Παρίσι),  Union Chapel (Λονδίνο), θέατρο βράχων, Eleώnas festival, Unexpected art festival (Τήνος), 10o Syros Jazz Festival,Fougaro jazz fest, Ρώσικο Πολιτιστικό κέντρο Λευκωσίας, Ριάλτο θέατρο Λεμεσού,Επίδαυρο, Ηρώδειο, Καλλιμάρμαρο κ.α.

Συνεργάστηκε με  Έλληνες καλλιτέχνες  όπως Δ. Σαββόπουλο, N. Ξυδάκη, Ν.Κυπουργό ,κ.α καθώς επίσης, με τους ηθοποιούς Γιώργο Κέντρο, Αμαλία Μουτούση, Χρήστο Λούλη, Νίκο Ψαρρά σε μουσικοθεατρικές παραγωγές. Έχει συμπράξει  με μουσικούς όπως οι D. Lynch, Γ. Κιουρτζόγλου, Γ. Καλούδη, X. Λαμπράκη, B. Καρίπη, Β. Ρακόπουλο κ.α

Επίσης , έχει συνεργαστεί  με την Ορχήστρα των Κυκλάδων (Ν.Κυπουργός) το  Polis Enseble ,την Καμεράτα Αθηνών και το Κουαρτέτο εγχόρδων των Αθηνών της ΚΟΑ. Το 1998 μαζί με τους συμμαθητές του εξέδωσαν  το  άλμπουμ,  “Όνειρα του κόσμου” (Syrtos), κι εμπεριείχε μελοποιήσεις του  σε ποιήματα του Μάνου Χατζηδάκι από τον κύκλο “Μυθολογία”.

Το 2018 συνέθεσε τη μουσική για την ταινία μικρού μήκους  “NO ONE” (Νίκος Κουρού).

Το 2020 ανέλαβε τη μουσική επιμέλεια στο έργο Γ.Σεφέρης «Προς τη καρδιά της ποίησης» έπειτα  από ανάθεση του Ελαιώνα φεστιβάλ σε συνεργασία με την Νομαρχία Αττικής, για τα 50 χρόνια από τον θάνατο του Νομπελίστα ποιητή.

Το 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ, με τίτλο “ANTHOLOGY”.

Έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια κι εργαστήρια αυτοσχεδιασμού σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ παράλληλα διδάσκει πιάνο στο Music Hub Αθηνών.