Return to site

Σειρά τριών διαλέξεων ψυχοθεραπείας

To Μusic Hub φιλοξενεί την ψυχοθεραπεύτρια Άντα Πρωτοπαππά και σας προσκαλεί σε μια σειρά τριών διαλέξεων το Φεβρουάριο, με θέμα την 'Αγάπη'.

4/2 - H ANAΓΚΗ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ

Ο άνθρωπος όταν γεννηθεί αισθάνεται ένα με την μητέρα του και τον κόσμο όλο. Καθώς μεγαλώνει αρχίζει όμως να αποκτά μία αίσθηση ξεχωριστής οντότητας που είναι κι η αιτία όλων των φόβων του και της βαθιάς υπαρξιακής του αγωνίας. Η πιο βαθιά του ανάγκη είναι να ξεφύγει από τη φυλακή της απομόνωσής του. Πώς να πετύχει την ένωση; Πώς να υπερβεί τα όρια της ατομικής του ζωής και να φτάσει στην ενότητα; Η ακέραιη απάντηση βρίσκεται στην πραγματοποίηση της διαπροσωπικής συνένωσης, στη συγχώνευση με ένα άλλο πρόσωπο, στην αγάπη.

11/2 - Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Η αντίληψη ότι τίποτα δεν είναι πιο εύκολο από το ν’ αγαπάς εξακολουθεί να είναι η πιο διαδεδομένη παρά την αφθονία των αποδείξεων για το αντίθετο. Σχεδόν καμιά προσπάθεια, κανένα έργο δεν αρχίζει με τόσο μεγάλες ελπίδες και προσδοκίες όπως αρχίζει η αγάπη κι ωστόσο τίποτε δεν αποτυχαίνει τόσο συχνά όσο αυτή. Παρόλο που η λαχτάρα για αγάπη είναι τόσο βαθιά ριζωμένη, σχεδόν όλα φαίνονται να είναι πιο σημαντικά από την αγάπη: επιτυχία, γόητρο, χρήματα δύναμη.
Αναζητούμε την αγάπη γιατί πιστεύουμε ότι δεν έχουμε αρκετή; Η αλήθεια είναι ότι είμαστε αγάπη.

18/2 - ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ;

Οι πιο χαρούμενες στιγμές στη ζωή μας είναι όταν παίζουμε σαν παιδιά, όταν τραγουδάμε και χορεύουμε, όταν εξερευνούμε και δημιουργούμε για να διασκεδάσουμε. Νιώθουμε υπέροχα όταν συμπεριφερόμαστε σαν παιδιά, γιατί αυτό είναι το φυσιολογικό για το ανθρώπινο μυαλό, η φυσιολογική ανθρώπινη τάση. Όταν ήμασταν παιδιά, είχαμε αθωότητα και μας ήταν φυσικό να εκφράζουμε αγάπη. Τι μας συνέβη λοιπόν: Τι συνέβη σε όλον τον κόσμο;

Μεμονωμένη διάλεξη: 10 €, 8 €
Σειρά τριών διαλέξεων: 25 €, 20 €

 

Η Αλεξάνδρα Πρωτοπαππά γεννήθηκε στο Βόλο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός και Ηθοποιός, ειδικεύτηκε στην Παιδαγωγική του Θεάτρου, στο Εκπαιδευτικό Δράμα, στο Ψυχόδραμα και στην Κοινωνικοθεραπεία, καθώς και στην Θεραπεία Οικογένειας και Ζεύγους.