Return to site

Κατερίνα Λιάτα

Μαθήματα Πιάνου, Συνοδεία Πιάνου

· Classic Hub,μαθήματα πιάνου,Η Ομάδα μας

Πλήρες Βιογραφικό

Η Κατερίνα Λιάτα γεννήθηκε στην Κόρινθο. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 9 ετών στο Εθνικό Ωδείο στην τάξη της Λέλας Παντελοπούλου. Στα 14 πήρε για πρώτη φορά μέρος στους Καλλιτεχνικούς Μαθητικούς Διαγωνισμούς του Υπουργείου Παιδείας, όπου διακρίθηκε και γνώρισε την πιανίστα Ναταλία Μιχαηλίδου, με την οποία συνέχισε τις σπουδές της.

Πήρε το Πτυχίο Πιάνου με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί και Ειδική Διάκριση” στο Ωδείο Αγίου Στεφάνου και μετέπειτα το Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί και 1ο Βραβείο”. Παράλληλα πήρε τα Πτυχία Αρμονίας(Ωδείο Αγ.Στεφάνου), Αντίστιξης(Ωδείο Ν.Σκαλκώττα) και Φούγκας(Ωδείο Ηχώ).

Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, κάτοχος “Master of Arts” με ειδίκευση “Piano Performance” του University of Indianapolis με καθηγήτρια την Άλλα Χαλάψη, καθώς και του “Μεταπτυχιακού Μουσικής Ερμηνείας Πιάνου” του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με υπεύθυνο Καθηγητή τον Λάμπη Βασιλειάδη.

Σπούδασε επίσης στην “Ecole Normale de Musique de Paris(Alfred Cortot)” με καθηγήτριες αρχικά την Ναταλία Μιχαηλίδου κι έπειτα στο Παρίσι με την Cecile Hugonnard-Roche. Παράλληλα στο Conservatoire Claude Debussy μελέτησε Συνοδεία πιάνου, Μουσική Δωματίου και Πιάνο με καθηγητές τους Jean-Louis Caillard και Jean-Francois Hatton.

Συμμετείχε ενεργά σε Masterclasses πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό των: Borislava Taneva, Lilia Bojadjieva, Rudolf Buchbinder(Ελβετία), Andras Kemenes, Βernard Ringeissen, Άρη Γαρουφαλή, Γιώργου Μάνεση, Orsolya Szabo, Δημήτρη Τουφεξή, David Lively, Mikhail Voskressensky(Παρίσι), Λάμπη Βασιλειάδη, Hideyo Harada(Γερμανία- Ελλάδα), V.Viardo.

Έχει αποσπάσει 1α Βραβεία σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Πιάνου.

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες κλασικής μουσικής στην Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Γερμανία, ενώ έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Ορχήστρα της "Academie des Jeunes Solistes" της πόλης Mezin(Γαλλία), την Ορχήστρα ΑΣΟΝ υπό την διεύθυνση του μαέστρου Παύλου Σεργίου και την Ορχήστρα Νέων Ψυχικού (ΣΟΝΕΨ). Από το 2017 είναι μέλος της Ορχήστρας Mobile υπό τη διέυθυνση του Θεώδορου Ορφανίδη.

Εργάζεται ως Καθηγήτρια πιάνου και Θεωρητικών, Συνοδός Πιανίστα και Κορεπετίτορας σε Ωδεία της Αθήνας, της Κορίνθου και Σχολείο του Πειραιά.