Return to site

Λάμπρος Παπανικολάου

Μαθήματα Ηλεκτρικού Μπάσου

· μαθήματα τζαζ,Σπουδές Modern Hub,Η Ομάδα μας

Πλήρες Βιογραφικό

Ο Λάμπρος Παπανικολάου είναι κοντραμπασίστας , απόφοιτος του τμήματος τζαζ του Ιονίου Πανεπιστημίου της Κέρκυρας με κατεύθυνση ‘Τζαζ Κόντρα,μπάσο’

Γεννημένος και μεγαλωμένος στις Σέρρες ήρθε σε επαφή με την μαγεία της μουσικής και του κοντραμπάσου ως μαθητής του Μουσικού Σχολείου Σερρών,όπου και ξεκίνησε να παίζει σε συναυλίες με μουσικά σύνολα και ορχήστρες,από την ηλικία των 12 ετών .

Ως απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου επέλεξε να εμβαθύνει στην τέχνη και στην επιστήμη του κοντραμπάσου μέσω του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ακολουθώντας την Τζαζ Κατεύθυνση. Το πάθος του για την τζαζ τον ανέδειξε σε έναν από τους πιο ενεργούς κοντραμπασίστες στην Κέρκυρα όπου συνεργάστηκε με μουσικούς της διεθνούς τζαζ σκηνής (Γιώργο Κοντραφούρη,Erik Ineke,Markus Stockhausen,Rory Stewart,JD Walter, Xάρη Ιωάννου κ.α.). Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια με τον Barry Harris, Sheila Jordan, Erik Ineke, Dave Liebman,Ronan Guilfoyle,Πέτρο Κλαμπάνη.

Επίσης υπήρξε υπότροφος του προγράμματος Erasmus στο University of Nicosia.Στην συνέχεια επιλέχθηκε να αντιπροσωπεύσει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο ετήσιο διεθνές συνέδριο του International Association of Schools of Jazz στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Το επόμενο βήμα τον βρίσκει στην Αθήνα που έγινε αμέσως μέρος της αθηναϊκής σκηνής και πλέον είναι βασικό κομμάτι της, κάνοντας συναυλίες σε πολυάριθμα festival και συναυλιακους χώρους. Παράλληλα, συνεχίζει την εκπαίδευση του πάνω στο κλασικό κοντραμπάσο στην τάξη του Αναστάσιου Κάζαγλη και δουλεύει πάνω σε προσωπικά projects αλλά και συμπράττει με μουσικά σύνολα της πρωτεύουσας.