Return to site

Δημήτρης Βερδίνογλου

Jazz πιάνο, Jazz σύνολο

· μαθήματα τζαζ πιάνου,μαθήματα πιάνου,Η Ομάδα μας

Πλήρες Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1985 στις Σέρρες και πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία 10 ετών.

Το 2004 συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου μελετώντας με τους Λάμπη Βασιλειάδη (κλασικό πιάνο), Δημήτρη Καλαντζή (τζαζ πιάνο) και Δήμο Δημητριάδη (τζαζ και ελεύθερο αυτοσχεδιασμό). Το 2010 ανακηρύσσεται πτυχιούχος από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ενώ παράλληλα παίρνει Δίπλωμα κλασικού πιάνου με βαθμό Άριστα.

Ένα χρόνο αργότερα γίνεται δεκτός στο Βασιλικό Κονσερβατόριο της Χάγης όπου σπουδάζει δίπλα στους Jasper Soffers, John Ruocco, Eric Ineke κ.α. και το 2013 αποφοιτά με Master Degree στο σόλο τζαζ πιάνο.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και masterclasses με τους David Liebman, Brad Mehldau, Jeff Ballard, Danilo Pérez, John Patitucci, Brian Blade κ.α. Επίσης το 2008 συμμετείχε στην 18η συνάντηση της Διεθνής Ένωσης Σχολών της Τζαζ (IASJ) στην Ρίγα της Λετονίας.

Από το 2010 μέχρι 2016 έζησε στην Ολλανδία όπου συμμετείχε ενεργά ως πιανίστας σε διάφορες συναυλίες, παραστάσεις και φεστιβάλ και έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως: Benjamin Herman, Kike Perdomo, Παναγιώτης Ανδρέου, Βασίλης Ξενόπουλος, Δήμος Δημητριάδης, Αλέξανδρος Κτιστάκης, Γιώργος Γεωργιάδης, Βασίλης Ρακόπουλος κ.α.

Οι επιρροές του καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ήχων και χρωμάτων, καθώς φτάνουν από την τζαζ μέχρι την κλασική και από τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό μέχρι την ελληνική λαϊκή-παραδοσιακή μουσική έχοντας πάντα ως κύριο σημείο αναφοράς τον αυτοσχεδιασμό.

Από τον Οκτώβρη του 2016 ζει στην Αθήνα και είναι ενεργός μέλος της τζαζ σκηνής.